De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Vriendschappelijk huisbezoek: een steuntje in de rug

Utrecht, woensdag 11 september 2019

Even gezellig een praatje maken, samen een kopje koffie drinken of even je gedachten met iemand kunnen delen. Het vriendschappelijk huisbezoek van Humanitas is een steuntje in de rug voor Utrechters die graag meer sociaal contact willen. De vrijwilligers van deze stichting komen graag bij je buurten.

Met het vriendschappelijk huisbezoek wil Humanitas een luisterend oor bieden aan Utrechters die zich eenzaam voelen, het even niet meer alleen redden en/of door omstandigheden niet veel buiten komen. Een vrijwilliger komt bij je langs voor een gezellig praatje, om samen een kopje koffie te drinken of om even je verhaal kwijt te kunnen. Ook kun je samen boodschappen doen of een wandeling maken.

De vrijwilliger komt gedurende een jaar elke 14 dagen bij je langs. Een bezoekje duurt zo’n drie uur. Je spreekt onderling af op welke dag en hoe laat de vrijwilliger bij je langskomt; overdag, ’s avonds of in het weekend, net wat je uitkomt. Gebruikmaken van dit huisbezoek is gratis. Voorwaarde is wel dat je in staat bent om de vrijwilliger zelfstandig bij je thuis te ontvangen of ergens af te spreken.

Meer behoefte aan sociaal contact? 
Meld je aan voor vriendschappelijk huisbezoek! Bekijk voor meer informatie het project ‘vriendschappelijk huisbezoek’ en meld je aan via het contactformulier onder ‘toon contactgegevens’.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support