De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Word huiswerkcoach

Utrecht, maandag 25 februari 2019

Vind je het leuk om met jongeren te werken en andere culturen te leren kennen? Dan is huiswerkcoach worden voor Taal Doet Meer iets voor jou. Wekelijks begeleid je middelbare scholieren bij hun huiswerk.

Voor deze activiteit is het belangrijk dat je affiniteit hebt met jongeren, taal en culturen en 2,5 uur per week beschikbaar bent. De HuiswerkHulp Utrecht vindt plaats in Overvecht, Kanaleneiland, Zuilen en Leidsche Rijn. In Overvecht en Zuilen staan de dagen en tijden vast: op de maandag en donderdag van 17:00 tot 19:00. In Kanaleneiland en Leidsche Rijn is het per groepje in te delen. 

Ondersteuning voor jongeren
Veel jongeren krijgen thuis niet voldoende ondersteuning en kunnen niet terecht bij commerciële huiswerkbegeleiding. Voor die groep jongeren zijn er huiswerkcoaches van Taal Doet Meer. Na het volgen van een introductiecursus, word je gekoppeld aan een groepje in een van de huiswerkklassen. Iedere week help je de leerlingen in jouw groepje bij studievaardigheden, huiswerk, planning en waar mogelijk met taalvaardigheid. Daarnaast word je begeleid door een vrijwillige huiswerkcoördinator, waar je regelmatig mee afstemt over de voortgang in jouw groepje.

Het verschil maken voor jongeren
Door jouw inzet zorg je ervoor dat jongeren net dat steuntje in de rug krijgen wat ze nodig hebben. Daardoor gaan ze met plezier naar school en kunnen ze later meedoen in de Utrechtse samenleving. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact!

Heb je belangstelling voor de functie huiswerkcoach en wil je het verschil maken voor veel jongeren? Meld je dan aan!

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support