De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

digitale buddies

Utrecht, dinsdag 8 december 2020

Tegenwoordig zitten we (noodgedwongen) steeds meer online op internet. En dat roept veel vragen op. Hoe kun je online contact maken en onderhouden met vrienden en familie? En hoe kun je een route online plannen van A naar B?

computerervaring opdoen

Gelukkig zijn er de Digitale Buddies! Samen met studenten kun je (meer) computerervaring opdoen en ontdek je het plezier van internet. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te kunnen doen. Oprecht contact, plezier, mooie gesprekken en tegelijkertijd digitale vaardigheden opdoen. Dat doe je samen met de Digitale Buddies! 

Digitale Buddies werkt actief aan gelukkig ouder worden. Ouderen worden digitaal vaardig en voelen zich hierdoor meer competent en autonoom. Het contact tussen de jongere en de oudere zorgt voor warme relaties. Bovendien zijn ouderen in staat om makkelijker te communiceren met familie en vrienden. Hiermee werken ze aan het vergroten van de verbondenheid met anderen. De oprechte interesse van de jongeren voor hun levensverhaal vergroot het gevoel van betekenis bij de ouderen. Meer verbondenheid en betekenis zorgt voor minder eenzaamheid.

digitale hulp

Kun jij wel wat digitale hulp gebruiken? En ook zin in een gezellige ochtend of middag? Bij verschillende bibliotheken in Utrecht kun je informatie verkrijgen en je aanmelden. Vraag dan ook eerst even of de bibliotheek wel open is gezien de aangescherpte coronamaatregelen. 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support