De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

14 december 2020

creatief actief

Bij De Strooij kun je van alles maken. Je kunt er figuurzagen, knutselen, schilderen, licht timmerwerk en kleuren. Je kunt het zo gek niet bedenken!

Lees verder

8 december 2020

digitale buddies

Tegenwoordig zitten we (noodgedwongen) steeds meer online op internet. En dat roept veel vragen op. Hoe kun je online contact maken en onderhouden met vrienden en familie? En hoe kun je een route online plannen van A naar B?

Lees verder

3 december 2020

Internationale Dag voor mensen met een beperking

Vandaag, 3 december, is het de Internationale Dag van mensen met een beperking. Met het programma Onbeperkt Meedoen wil de Rijksoverheid de drempels in de samenleving voor deze mensen verlagen.

Lees verder

2 december 2020

digitaal dineren

Dit jaar kun je je voor de kerstdagen op 24, 25 en 26 december aanmelden voor video-etentjes. Bij aanmelding geef je aan hoe je mee wilt doen. Meld je aan en Stichting Eet Mee maakt een match voor jou met een eetadres, een gast of met andere video-eters voor een gezellig etentje.
Wil je nog met de kerst samen online eten? Dat kan alleen vandaag nog tot en met 17 december

Lees verder

30 november 2020

samen lekker koken

Lijkt het je leuk om mee te helpen met boodschappen doen, bepaalde gerechten leren koken of gewoon lekker mee te eten?

Lees verder

17 november 2020

handige handen gezocht

Bij Glamourvans zoeken ze mensen die het niet erg vinden om vieze handen te krijgen. Samen ga je klussen aan caravans en campers.

Lees verder

10 november 2020

jouw eigen ontwerp op een tas?

Hou jij van tekenen of wil je het leren? En lijkt het jou wel wat om jouw eigen ontwerp op een handgemaakte tas te zien? Elke donderdagochtend kun jij als vrijwillige ontwerper rustig aan de slag bij stichting Wishingwellwest. En wie weet loopt er binnenkort wel iemand met een tas voorbij met jouw ontwerp erop! 

Lees verder

5 november 2020

kunstenaars aan de slag

Atelier Spat is een atelierruimte waar je je creativiteit kunt uiten en is een plek voor waardering. Bij Atelier Spat helpt iedereen elkaar en wordt je vrijgelaten jezelf te zijn. 

Lees verder

27 oktober 2020

sporten met cliff

Door de coronamaatregelen zullen we allemaal veel thuiszijn. Blijf in beweging met Sporten met Cliff van Lister!

Lees verder

8 oktober 2020

hulp nodig? wacht niet!

Door het coronavirus is ons (samen)leven veranderd. Bij Dock Utrecht staan ze nog steeds voor je klaar. 

Lees verder

29 september 2020

bijeenkomsten financiën in de bijstand

Wanneer je van de bijstand naar een baan gaat, of andersom, veranderen daarmee ook je inkomen en de regelingen waar je recht op hebt.

Lees verder

14 september 2020

Wereld Alzheimer Dag 21 september 2020

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Dit jaar is het thema Jong & Oud. In verband met de coronamaatregelen kunnen de activiteiten niet worden georganiseerd als voorheen. Wel is er een boekje beschikbaar met de activiteiten die wèl kunnen plaatsvinden in de regio Utrecht, met bijzondere verhalen.

Lees verder

10 september 2020

Nomineer jouw favoriete vrijwilliger, organisatie of initiatief!

Wie nomineer jij voor de Utrechtse Vrijwilligerstrofee? Deze jaarlijkse trofee is dé waarderingsprijs voor vrijwillige inzet in de stad Utrecht. 

Lees verder

3 september 2020

samen eten vanuit je eigen huis

Zit je door corona wat meer thuis? Heb je meer tijd omdat de sportschool dicht is? Wil je weer nieuwe mensen ontmoeten? In de huidige "1,5 meter samenleving" is dat niet gemakkelijk. Juist in deze tijd is het fijn om je verbonden te voelen. Daarom is Stichting Eet Mee gestart met video-etentjes. Doe je mee? 

Lees verder

31 augustus 2020

Bijeenkomsten voor alle inwoners in Utrecht

Wil je als inwoner van Utrecht gratis meedoen aan groepsactiviteiten die Buurtteams Utrecht organiseert? Wil je beter omgaan met mantelzorg, meer sociaal contact ervaren of beter leren omgaan met stress? Geef je dan snel op!

Lees verder

26 augustus 2020

weinig geld en spullen nodig?

Op verschillende plekken in Utrecht kun je voor weinig geld spullen kopen. Of iets laten repareren wat kapot is. 

Lees verder

17 augustus 2020

de formulierenbrigade staat voor je klaar

Heb je hulp nodig bij het invullen van formulieren of bij het aanvragen van voorzieningen? Of ben je op zoek naar begeleiding bij bijvoorbeeld een bezoek aan een buurtteam of het ziekenhuis? 

Lees verder

3 augustus 2020

bijeenkomsten financien in de bijstand

Wanneer je van de bijstand naar een baan gaat, of andersom, veranderen daarmee ook je inkomen en de regelingen waar je recht op hebt.

Lees verder

28 juli 2020

word ook Held in de Zeeheldenbuurt

Open inloop voor vrijwilligers! Op vrijdag 14 augustus vanaf 16.00 uur, opent King Arthur Groep haar deuren van inloopcentrum “De Buurthuiskamer” voor vrijwilligers die een rol in de buurthuiskamer willen vervullen.

Lees verder

20 juli 2020

hulp bij formulieren

De vrijwilligers van de BuurtWerkKamer TOP staan dagelijks voor je klaar. Ook voor hulp bij (ingewikkelde) formulieren.

Lees verder

16 juli 2020

Stapsports weer open!

Vanaf maandag 13 juli is Stapsports weer open! StapSports is een sportschool en bestemd voor iedereen die bezig wil zijn met dagstructuur en gezond leven. Net als bij elke andere sportschool vind je er diverse apparaten om je conditie bij te houden en te verbeteren en je lichaam sterker te maken.

Lees verder

13 juli 2020

ondersteuning bij administratie en post

Vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie helpen onder andere bij het ordenen van administratie en geven uitleg over het indelen van de administratie in een map. 

Lees verder

9 juli 2020

ga je mee op zomer express?

Wil je in de zomervakantie lekker bewegen en aan de slag gaan met je fantasie en creativiteit? En ben je tussen de 6 en 12 jaar? Ga mee op de Zomer Express! 

Lees verder

29 juni 2020

verzorg jij graag dieren?

Verzorgen van dieren: koeien en kalfjes, hond, kippen en konijnen. Hout zagen, fruit plukken, appelmoes en jam maken. 

Lees verder

16 juni 2020

ben jij een spelletjesfanaat?

Ben jij wel in voor een spelletje? Bij Buurtwerkkamer DeVerbinding in Zuilen kun je elke donderdagmiddag samen Oud-Hollandse spelletjes spelen.

Lees verder

10 juni 2020

op zoek naar een belmaatje?

Nog geen idee wat je gaat doen deze zomer? Maar wel op zoek naar een belmaatje? Een vrijwilliger van de organisatie Handjehelpen staat voor je klaar! 

Lees verder

3 juni 2020

Dress for Success Utrecht weer open

De Dress for Success winkel in Utrecht gaat weer open! Vanaf 2 juni zijn klanten en donateurs op afspraak weer welkom. Uiteraard zijn er gepaste maatregelen om het bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Lees in het protocol hoe ze te werk gaan.

Lees verder

26 mei 2020

nieuw online platform Sophi (Philadelphia Zorg)

Ouders en verwanten van een kind met een beperking zitten door deze coronacrisis vaak met de handen in het haar. Deze kinderen begrijpen niet wat er gebeurt en zijn van slag door het wegvallen van de dagstructuur. Via Sophi, een nieuwe digitale ontmoetingsplek ontwikkeld door Philadelphia Zorg, kunnen deze ouders en verwanten verhalen delen, herkenning vinden en tips uitwisselen. En als er behoefte toe is, kunnen ze in gesprek met een zorgprofessional. 

Lees verder

12 mei 2020

gezonde maaltijd aan huis

Een kleine portemonnee en toch gezond eten? Dat kan lastig zijn. Buurtmaaltijd, een project van Stichting Buurtbuik en DOCK Utrecht, gaat door. Bewoners die in de directe omgeving van het buurtcentrum De Boog wonen kunnen gebruik blijven maken van de maaltijden.

Lees verder

7 mei 2020

wat kan wanneer: stap voor stap in coronatijd

Versoepelen van maatregelen kan alleen als het coronavirus onder controle blijft. En dat lukt alleen samen.

Lees verder

29 april 2020

sporten vanuit huis

We zitten veel binnen en lekkernijen zijn binnen handbereik. Het lopen, fietsen en sporten is ook grotendeels weggevallen. Gelukkig heeft Thiro Training hiervoor een oplossing bedacht! 

Lees verder

22 april 2020

hoe leef je gezond?

Wat betekent gezond leven in coronatijd? In mei gaat Utrecht in Dialoog iedere vrijdagochtend tussen 10 en 12 uur in gesprek over wat je bezighoudt in coronatijd. Het thema is dit keer gezond blijven. Speciaal voor oud, jong en iedereen die in Utrecht of omgeving woont. 

Lees verder

13 april 2020

deel jouw gerecht

Vanwege de coronacrisis is het op dit moment niet mogelijk om mensen (fysiek) bij elkaar te brengen. Lekker eten brengt mensen samen. Wil jij je gerecht delen met een gast van Resto VanHarte bij jou in de buurt? 

Lees verder

1 april 2020

theater voor thuis

In deze tijden van "social distancing" is er soms juist meer behoefte aan contact. Daarom is er nu Theater voorThuis: Stut op de Rol!

Lees verder

25 maart 2020

uitkomsten tevredenheids-onderzoek jekuntmeer.nl

Het onderzoek naar het gebruik van Jekuntmeer.nl toont aan dat de meeste websitebezoekers na het bezoeken van Jekuntmeer.nl passend aanbod hebben gevonden, of ideeën hebben over wat ze kunnen gaan doen. 

Lees verder

23 maart 2020

het binnenste buiten

Iedere donderdagochtend opstaan met yoga?
Binnenstebuiten van Lister nodigt je uit om kalm, helder en krachtig te worden, en te blijven.

Lees verder

16 maart 2020

Praktische hulp nodig?

De buurtcentra van DOCK zijn tijdelijk gesloten. Deze maatregel is genomen om het Coronavirus terug te dringen. Veiligheid staat voorop. Maar ook nu staan ze voor je klaar!
DOCK Utrecht blijft in contact met je staan. Lees hier hoe. 


Lees verder

11 maart 2020

korenfestival

Het duurt nog even, maar noteer toch alvast in de agenda: zondag 20 september vindt de zesde editie van het Korenfestival van Cultuur in Oost plaats. Ruim dertig voornamelijk Utrechtse koren zullen dan weer van zich laten horen.

Lees verder

2 maart 2020

panelleden gezocht

Vind jij het belangrijk om jouw mening te geven over zorg, welzijn en de gemeente? Door lid te worden van het panel van Meetellen in Utrecht kun je jouw stem laten horen en meedoen aan onderzoeken die belangrijk zijn.

Lees verder

27 februari 2020

Utrecht contracteert jarenlang project ervaringsdeskundigen

Het project Recovery College in Utrecht waarbij mensen die een psychische ziekte of een verslaving achter de rug hebben anderen met dezelfde problemen helpen, is een groot succes. De gemeente Utrecht heeft het project voor negen jaar gecontracteerd om hulp en begeleiding te bieden aan mensen met psychische aandoeningen.

Lees verder

17 februari 2020

zing lekker mee!

Elke woensdagmiddag gedurende het hele jaar kunnen muziekliefhebbers meezingen of spelen op eenvoudige muziekinstrumenten.

Lees verder

13 februari 2020

gratis appeltaartconcerten

Hou je ontzettend van klassieke muziek én appeltaart? Ga dan op maandag 20 april naar een bijzonder Appeltaartconcert in TivoliVredenburg, Utrecht. 

Lees verder

5 februari 2020

gluren bij de buren

Kom je ook gluren? Van ruime landhuizen tot knusse studentenkamers, van rappers en zangers tot cabaretiers en balletdansers: op zondag 9 februari worden talloze huiskamers in Utrecht omgetoverd tot podia voor lokaal talent.

Lees verder

4 februari 2020

Alzheimer café

Herken je dit als mantelzorger van uw naaste met dementie? Buren, vrienden, familieleden; allemaal willen ze graag helpen en zeggen: ‘Ik doe graag iets voor je hoor, laat maar weten als je wat nodig hebt’. Of misschien ben je zelf die buurvrouw die hulp wil aanbieden maar niet goed weet hoe….

Lees verder

29 januari 2020

Schrijven, rekenen en werken op een computer in het Nederlands

Als je niet goed kunt lezen, mis je best veel en kun je moeilijker meedoen in de samenleving. Dat geldt ook voor schrijven, rekenen en werken op een computer. Daarom kun je meedoen aan de trainingen in het Nederlands van Prago, wekelijks op maandag van 10.00 -12.00 uur aan de Mecklenburglaan 3-5 bij De Wilg.

Lees verder

22 januari 2020

Hulp van een maatje

Heb jij een psychiatrische en/of dakloze achtergrond en woon je zelfstandig wonend of begeleid/beschermd? De Tussenvoorziening kan je dan koppelen aan een maatje die kan je helpen bij een sociale hulpvraag.

Lees verder

20 januari 2020

Eten delen met buurtgenoten

Buurtgenoten ontmoeten door eten te delen, dat is de gedachte achter Thuisgekookt. Houd je niet van koken of lukt het je niet om (iedere dag) een lekkere, verse en vooral gezonde maaltijd voor jezelf te maken? Bijvoorbeeld omdat je gezondheid dat niet toelaat? Meld je dan aan en kies voor een leuke thuiskok bij jou in de buurt!

Lees verder

16 januari 2020

leer- en werktraject in de ict

Ben je leergierig en wil je graag werken in de ICT? Grijp dan nu je kans en meld je aan voor het leer- en werktraject van Stichting Baantraject Care en Preventie! Een traject waarbij je meteen een baan hebt én het vak leert.

Lees verder

13 januari 2020

Hulp bij je toekomstplannen

Wat is jouw goede voornemen voor 2020? De vrijwillige coaches van FLOOR jongerencoaching helpen je om je toekomstplannen waar te maken, zoals minder gamen, zelfstandig met de trein reizen, studeren, een eigen bedrijf beginnen of meer sociale contacten. Deze coaching is bedoeld voor jongeren met een psychische en/of verstandelijke beperking.

Lees verder

9 januari 2020

Wandelen door de buurt

Wandelen is gezond en gezellig. Sluit je daarom aan bij Wandelgroep-Gezellig Samen, georganiseerd door Boogh, SportUtrecht en Buurtzorg. Wandel mee en verken samen de buurt!

Lees verder

6 januari 2020

Cursus vertrouwens contactpersoon

Werk jij als professionals of vrijwilliger binnen een sportvereniging en ben je minimaal 25 jaar oud? Dan kun je op zaterdag 25 januari meedoen aan de 1-daagse Cursus VertrouwensContactPersonen (VCP) bij SportUtrecht, aan het Herculesplein 209, 3584 AA Utrecht. Deze (bij)scholing is ook interessant voor ‘nog niet gecertificeerde’ VCP’ers in functie.

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support