De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Eten delen met buurtgenoten

Utrecht, maandag 20 januari 2020

Buurtgenoten ontmoeten door eten te delen, dat is de gedachte achter Thuisgekookt. Houd je niet van koken of lukt het je niet om (iedere dag) een lekkere, verse en vooral gezonde maaltijd voor jezelf te maken? Bijvoorbeeld omdat je gezondheid dat niet toelaat? Meld je dan aan en kies voor een leuke thuiskok bij jou in de buurt!

Aanmelden als deelnemer
Als je via de website voor een thuiskok hebt gekozen, overleg je met diegene hoe vaak en wanneer je de maaltijd komt ophalen. Er is ook een mogelijkheid om het te laten brengen. Gemiddeld betaal je 5 euro per portie. Dit is een vergoeding voor de boodschappen en een beetje voor de moeite die de thuiskok voor je doet. Dit bedrag betaal je contant aan de thuiskok. Losse maaltijden voor een specifieke datum betaal je online via iDeal of je U-pas.

Meedoen als thuiskok
Bij Thuisgekookt, voorheen Thuisafgehaald, zijn op dit moment 11.500 thuiskoks aangesloten. Per jaar delen zij via de website ruim 50.000 maaltijden met buurtbewoners die niet kunnen koken of het gewoon leuk vinden om aan dit initiatief mee te doen. Bijvoorbeeld een mevrouw van 92 die moeite heeft met koken waarvoor iemand in diezelfde straat een bordje meer kookt en dit zelfs thuis komt brengen als dat nodig is.

Meer informatie
Wil je ook gebruikmaken van deze service? Of lijkt het je leuk om thuiskok te worden? Lees dan het project `eten delen met buurtgenoten` klik op `online aanmelden` onder de contactgegevens.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support