Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Utrecht contracteert jarenlang project ervaringsdeskundigen

Utrecht, donderdag 27 februari 2020

Het project Recovery College in Utrecht waarbij mensen die een psychische ziekte of een verslaving achter de rug hebben anderen met dezelfde problemen helpen, is een groot succes. De gemeente Utrecht heeft het project voor negen jaar gecontracteerd om hulp en begeleiding te bieden aan mensen met psychische aandoeningen.

Niet alleen voor de stad Utrecht, maar ook voor de regio`s Utrechtse Heuvelrug en Lekstreek en voor Woerden en omgeving. Utrecht betaalt het Recovery College in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Binnen die regeling is zo`n lange contractperiode ongebruikelijk. "Er spreekt vertrouwen uit", zegt een woordvoerder van de gemeente.

Enik Recovery College is een centrum voor ontwikkeling en scholing rondom herstel. Een Recovery College heeft zijn oorsprong in de VS en Engeland en blijkt een krachtige formule. Het idee is dat deelnemers zich beter leren ontwikkelen binnen een omgeving met mensen met gelijksoortige ervaringen – zonder artsen en hulpverleners. Uniek aan Enik is dat het voor 100% wordt gerund door ervaringsgenoten (peers).

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support