De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Food for Good

Utrecht, donderdag 2 september 2021

Stadstuin Food for Good is een plek waar buurtbewoners met allerlei achtergronden bezig zijn in het groen. Dit bezig zijn is veel breder dan je op het eerste gezicht misschien denkt. Niet alleen mensen met groene vingers en een sterke rug zijn welkom, lees  meer over de mogelijkheden die er per werkervaringsplek zijn in deze fijne stadstuin.

Stadstuin Food for Good is een tuinderij in park Transwijk. Sinds 2021 is de tuin onderdeel van Utrecht Natuurlijk. Onder vakkundige begeleiding werken ze samen in de tuin en verbouwen ze, midden in Kanaleneiland, groente en fruit voor Kanaleneiland. De oogst is bedoeld voor de moestuinders en voor de verkoop op de tuin en op bestelling. Een deel van de oogst gaat naar iedereen die meehelpt. Een ander deel van de oogst wordt verkocht. Zo voorzien ze de wijk van gezond voedsel. Daarnaast vormt de tuin een groene oase in de wijk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, een praatje maken of samenwerken. Op vaste dagen is er een vakkundige tuinder aanwezig die het werk begeleidt.

Bij Food for Good kun je spitten en schoffelen,  verkopen van groenten, het gezellig maken van het tuinhuis, het ontvangen van gasten in de theetuin en nog veel meer.

enthousiaste vrijwilligers gezocht

Er is altijd plek voor enthousiaste vrijwilligers en buurtbewoners die het leuk vinden om in het groen te werken, groenten te verkopen en nog veel meer. Er is intensieve begeleiding waarin deelnemers de gehele dag werken met een werkbegeleider of groepsleider. Er is ook minder intensieve begeleiding waarin de deelnemers meewerken met de medewerkers van Utrecht Natuurlijk en daarin op afspraak professioneel gecoacht worden door bijvoorbeeld trajectbegeleiders van de organisaties waarmee zij samenwerken.

Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support