De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Organiseer iets leuks met je buren

Utrecht, donderdag 1 december 2022

Het einde van het jaar komt er aan. Een mooie tijd om samen met buren iets leuks te organiseren. Een wedstrijd oliebollen bakken, een feestje voor jongeren of een spelletjesmiddag in het buurthuis. Heb je een leuk idee? Neem contact op met het wijkbureau of vraag geld aan uit het initiatievenfonds. 

Het initiatievenfonds is een fonds voor grote en kleine initiatieven in Utrecht. Bijvoorbeeld voor het opknappen van een pleintje, een activiteit in een buurthuis, een geveltuin of een ontmoetingsplek voor jongeren. Iedereen met een goed idee kan geld aanvragen uit het initiatievenfonds. Inwoners, maar ook organisaties.

Vraag je wijkbureau om hulp

De medewerkers en adviseurs van je wijkbureau vertellen je graag meer over het initiatievenfonds. Zij helpen je verder met uw idee of met het doen van een aanvraag.Neem contact op via telefoonnummer 14 030. Liever een e-mail sturen of langskomen bij het wijkbureau? Bekijk de contactinformatie van je wijkbureau.

Waarvoor is het initiatievenfonds?

Het initiatievenfonds is er voor ideeën die uw straat, buurt, wijk of stad leuker, groener, gezelliger, mooier en socialer maken. Met het geld dat je krijgt, betaal je de kosten die je maakt voor jouw initiatief. Het kan ook dat de gemeente je helpt bij het uitvoeren van je plan (in natura). Bijvoorbeeld door het plaatsen van een speeltoestel of het planten van een boom. In natura betekent dat je geen geld op je rekening krijgt.

Bekijk de informatie over een aanvraag doen

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support