De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

14 december 2022

fijne feestdagen

We wensen iedereen alvast hele fijne feestdagen toe. 
Natuurlijk blijven we gewoon als altijd bereikbaar in de (kerst)vakantie. We zien jullie graag weer terug in 2023. 
Tot volgend jaar! 

Het team van Jekuntmeer.nl

Lees verder

14 december 2022

samen eten tijdens de feestdagen

December feestmaand! Voor veel mensen staat deze tijd van het jaar voor gezellig samen zijn en samen eten. Dat kan traditioneel met familie én dat kan met anderen. Eet Mee faciliteert hier graag in.

Lees verder

13 december 2022

doeners en creatieve denkers gezocht

Tijdens de inloop van het Odensehuis kun je actief zijn als vrijwilliger. Een Odensehuis is een laagdrempelige locatie voor, door en van mensen met (beginnende) dementie, naasten en vrijwilligers. Regelaars, doeners en creatieve denkers zijn van harte welkom voor verschillende werkzaamheden.

Lees verder

12 december 2022

ontdek wat jij leuk vindt

Ben je op zoek naar een leuke opleiding of baan maar weet je niet waar je moet beginnen? Young Ambition helpt je graag op weg met korte en doeltreffende trajecten. De trajecten zijn gericht op de praktijk. Je kunt zo op een leuke manier ontdekken wie je bent en wat bij je past. Handig bij het zoeken naar een betaalde baan! 

Lees verder

7 december 2022

afwisselend werken in de wijk

Steek jij graag je handen uit de mouwen en hou je van afwisselend werk in de wijk? Bij MOOI van Abrona kun je zinvol en plezierig werken in een veilige omgeving. Het werk wordt afgestemd op jouw eigen behoeften en wensen. MOOI is een plek waar je je gewaardeerd kunt voelen en jezelf kunt zijn. 

Lees verder

1 december 2022

Organiseer iets leuks met je buren

Het einde van het jaar komt er aan. Een mooie tijd om samen met buren iets leuks te organiseren. Een wedstrijd oliebollen bakken, een feestje voor jongeren of een spelletjesmiddag in het buurthuis. Heb je een leuk idee? Neem contact op met het wijkbureau of vraag geld aan uit het initiatievenfonds. 

Lees verder

26 september 2022

samen naast elkaar

Gewoon even een bakkie doen en andere mensen ontmoeten; dat kan bij De Koffietafel. In kringloopwinkel De Arm in Hoograven kun je op dinsdag- en donderdagmiddag andere mensen ontmoeten en mag je gewoon jezelf zijn. 

Lees verder

12 september 2022

digitale buddies

Niet iedereen weet hoe je een computer gebruikt, een e-mail verstuurt of iets online regelt of koopt. Dat is vervelend, want leven zonder internet wordt steeds moeilijker. Wanneer je niet handig bent met een smartphone of computer, maakt dat soms ook eenzaam. Daarom zijn er Digitale Buddies die jou op (de digitale) weg helpen.

Lees verder

5 september 2022

tuin van de buurt

Buurttuin De Dreef is een plek waar je samen gaat tuinieren en buren kunt ontmoeten. Een rustige, mooie ontmoetingsplek. Iedereen mag meedoen. Samen met buren maak je deze buurttuin een stukje groener en gezelliger.

Lees verder

1 augustus 2022

kook het verschil!

Elke dag een verse, warme maaltijd op tafel: het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Stichting Thuisgekookt koppelt vrijwillige hobbykoks die graag wat extra’s koken aan buurtgenoten die wel wat hulp rondom de warme maaltijd kunnen gebruiken. Stichting Thuisgekookt met spoed op zoek naar thuiskoks die hun kwetsbare buren willen helpen door een portie extra te koken.

Lees verder

27 juni 2022

sociale eettafel

Kopi Susu is een ontmoetingsplek voor bewoners in de wijk West en omstreken. Hier kun je terecht voor een drankje, een hapje en gratis workshops. Een gezellige plek waar bewoners van Lombok tegen een gereduceerd tarief lekker kunnen eten en elkaar kunnen ontmoeten in een vertrouwde en veilige setting.

Lees verder

20 juni 2022

onvergetelijk leven

Zelfstandig wonende senioren met (beginnende) dementie en andere geheugenproblemen kunnen dagbesteding krijgen bij stichting Onvergetelijk Leven. De activiteiten vinden zowel binnen- als buitenshuis plaats en altijd onder begeleiding van professionele medewerkers of vrijwilligers. 

Lees verder

13 juni 2022

hulp bij kleine klusjes

Vrijwilligers van WIL (Wijk Informatie Lijnen) zetten zich met hart en ziel in om buurtbewoners te helpen. Ze hepen met kleine klusjes in en rondom het huis, zoals een lekkende kraan repareren of het snoeien van de heg. 

Lees verder

6 juni 2022

vier het leven

Ga je graag weer eens naar de schouwburg, een museum of naar de bioscoop? Inwoners uit Utrecht van 65 jaar en ouder kunnen zich geheel vrijblijvend en kosteloos aanmelden bij stichting Vier het Leven.

Lees verder

22 maart 2022

ga mee tuinieren

Tuinieren is, naast het fysieke bezig zijn, een geweldige manier om contact te maken met andere tuinliefhebbers of deelnemers. Bij stadstuin Plutodreef kun je samen met een groep vrijwilligers onder begeleiding werken in de tuin. Je gaat hier groentes, kruiden en bloemen verbouwen met mensen met allerlei achtergronden.

Lees verder

15 maart 2022

samen eten en ontmoeten

Woonzorgcentrum Transwijk is één van de 4 locaties van zorgorganisatie Vecht en IJssel. Centraal tussen de twee woontorens ligt het restaurant ‘Het Goede van Transwijk’. Alle bewoners maar ook gasten die buiten Parc Transwijk wonen, zijn hier dagelijks van harte welkom elkaar te ontmoeten tijdens een gezellige maaltijd. 

Lees verder

8 maart 2022

geef kleur aan je leven

Het leven is niet altijd even makkelijk als je lhbti-er bent. Als je daarnaast ook nog andere problemen hebt, zoals een psychiatrische diagnose, verslaving of dakloosheid, dan kan dat extra zwaar zijn. Het kan fijn zijn om iemand te hebben die er voor jou is. Vrijwillige Regenboogmaatjes willen er graag voor jou zijn!

Lees verder

1 maart 2022

samen je situatie verbeteren

Iedereen heeft in het leven wel eens dingen die niet lekker lopen. Je hebt een probleem, maar weet niet hoe je het moet aanpakken. In de gratis activeringscursus Stap Vooruit leer je samen met andere mensen hoe je problemen kunt oplossen en hoe je je leven een andere draai kunt geven. 

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support