De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Ervaringsdeskundigheid, iets voor jou?

Utrecht, dinsdag 16 mei 2023

Wil jij wat meer inzicht krijgen in je verleden zodat je je ervaringen in kan zetten om anderen te helpen of ondersteunen? Wil jij een ervaringsdeskundige opleiding volgen en daar goed op voorbereid zijn? Kijk dan eens verder bij deze ECH cursus. 

E.C.H. staat voor Ervaring, Contact en Herstel. De E.C.H. cursus is uitermate geschikt voor mensen met een rugzak die zij willen gebruiken om andere mensen te helpen. In de cursus leer je om beter zicht te krijgen op je eigen systeem en om deze inzichten te gebruiken in het contact met een ander.

werkwijze
Op basis van een vaste lesstructuur wordt er op interactieve wijze kennis gemaakt met informatie en ervaringen. Er wordt vooral veel gedaan, er wordt gebruik gemaakt van spellen, creatieve oefeningen en humor. Deelnemers zijn veel in beweging. De cursus bestaat uit 9 dagdelen van drie en een half uur, elk dagdeel wordt afgesloten met een “verplichte” lunch. Deze lunch is gratis.

jouw ervaring inzetten

De cursus wordt twee maal per jaar gegeven, één keer in het voorjaar en één keer in het najaar. Op Jekuntmeer kun je hier meer informatie en de startdatum van de volgende cursus vinden, staat de datum nog niet op de site dan kun je altijd telefonisch contact opnemen met een van onze projectbegeleiders.

Stichting Herstelwerk
Doen en Laten is een project van Stichting Herstelwerk in Utrecht waarin het draait om ervaringskennis en peer support. Getrainde ervaringscoaches ondersteunen deelnemers in hun eigen wijk bij het hervinden van sociale contacten, meedoen in de wijk, voorkomen van terugval en inzet van ervaringskennis. 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support