De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

vriendennetwerk

Utrecht, maandag 10 april 2023

Het Vriendennetwerk is een plek waar mannen en vrouwen met een migratieachtergrond samenkomen. Zij kunnen er terecht voor steun en vriendschap. Het belangrijkste doel is het wegnemen en voorkomen van eenzaamheid. En ook het lekker even loslaten van alle zorgen. Gewoon gezellig samen zijn. 

Mensen binnen het netwerk hebben na een tijdje vaak ook buiten de bijeenkomsten contact met elkaar. Er zijn op die manier al heel wat vriendschappen ontstaan. Als bezoeker leer je gelijk ook iets over andere culturen. En al doende leer je de Nederlandse taal. Het Vriendennetwerk is ook een vraagbaak. Als bezoeker kun je met elkaar of met een coach informatie uitwisselen over wetten en regelingen. En er is ook aandacht voor persoonlijke problemen. En voor de actualiteit. Wat gebeurt er in jouw thuisland? Wat doet dat met je? Waar loop je tegenaan nu je met een hele andere cultuur en samenleving te maken hebt?

activiteiten

Met vriendennetwerk krijg je een coach die helpt om andere mensen te ontmoeten en ondersteunt je bij het vinden of opzetten van activiteiten. Uitgangspunten zijn: leuke dingen doen, gelijkwaardigheid, actief worden, vriendschappen sluiten en onderhouden.

Tijdens alle bijeenkomsten is er aandacht voor het leren van Nederlands. Bezoekers kunnen ook knutselen, elkaar vragen stellen of problemen bespreken. 

voor vrouwen
Elke donderdag koken enkele vrouwen een gezonde en voedzame warme maaltijd. De vrouwen die niet koken, kunnen met elkaar praten, kaarten maken, bloemschikken, dansen, hennatattoos zetten, of wat er ook maar voor activiteit is. Daarbij is ook altijd aandacht voor het in het Nederlands leren van woorden die passen bij wat ze aan het doen zijn. Na het koken geniet iedereen samen van het eten. Inmiddels eten ruim 30 mensen mee.

mannengroep
Op donderdag is er naast de reguliere groep (op maandag) een speciale groep voor mannen binnen het Vriendennetwerk. Ben of ken jij iemand die zou willen deelnemen aan de mannengroep? Neem contact op met begeleider Ertugrul. Hij bespreekt dan met je of de groep passend is bij jouw vraag.

waar?
De bijeenkomsten van het Vriendennetwerk zijn op twee locaties, kijk hier waar en wanneer die plaats vinden. 

Wat doet Power by Peers eigenlijk?

Power by Peers is een sociale onderneming. Hier maken mensen werk van en met hun eigen ervaring. Ze werken met ondernemers. Sommige zijn al jaren ervaren, andere zijn nog in opleiding. Zij coachen, trainen, geven workshops, begeleiden, praten, organiseren activiteiten, leren aan, van en met elkaar. En dat allemaal met hart voor de zaak!

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support